Da Hop School

Da Hop Kindergarten and Primary School is located in Hoa Binh province, the northern mountainous region of Vietnam, with a design towards friendliness, harmony with culture, nature and people.


Overall the school is extremely lively with interesting diverse spaces, the classrooms overlooking the surrounding mountains, where children can freely explore and experience surprises, increasing joy when go to school. Priority for young children to learn while playing, the design focuses on the movement with the blocks interlocking with the rhythm, connected by a covered bridge corridor, convenient and safe for children movement. The school includes many versatile spaces: practice rooms, skill rooms, theaters, 4-season swimming pools, indoor and outdoor stadiums, aquatic gardens, ... interwoven with playgrounds and lawns, which meet the comprehensive development needs of children.


The main axis in the North-South direction optimizes ventilation and natural lighting. The building has multi-colored eco-roof insulation, noise-proof, combined with rainwater gutters, making use of watering plants in the school yard. Along with solutions to increase room comfort: the sun-blocking layer on the main face of the South; the balcony with openings in the West and Northwest cover the sun and wind effectively. Unburnt bricks minimize heat transfer as well as increase sound absorption and noise reduction.


Architects and clients’ wish is to create a cozy home for nurturing children. Growing up in a familiar, friendly context, these kids are experienced "gradual memories", slowly entering their soul throughout the school journey, developing loves for their homeland and the spirituality in place.